Japan Women's University Library Information System

年報政治學

日本政治學會編. -- 1953年度 (1953)-. -- 岩波書店, 1953. <SB00003762>

Collective HoldingsList 1-2 of about 2

No. Library Location Location2 Call No Volume Available Years/Months Accession status
0001 Mejiro 図目上代平和 P||310.5||N [1958]-[1992];; 1958-1992
0002 Mejiro 図目集密 P||310.5||N 1953-1979, 1986, 1988, 1997, 1999-2023 1953-2023 Accession continuing
No. 0001
Library Mejiro
Location 図目上代平和
Location2
Call No P||310.5||N
Volume [1958]-[1992];;
Available Years/Months 1958-1992
Accession status
No. 0002
Library Mejiro
Location 図目集密
Location2
Call No P||310.5||N
Volume 1953-1979, 1986, 1988, 1997, 1999-2023
Available Years/Months 1953-2023
Accession status Accession continuing

Bibliography Details

title and statement of responsibility area 年報政治學 / 日本政治學會編
ネンポウ セイジガク
Volumes and Years of Serial 1953年度 (1953)-
publication,distribution,etc.,area 東京 : 岩波書店 , 1953.3-
physical description area 冊 ; 21cm
variant titles 裏表紙タイトル:The annuals of Japanese Political Science Association
variant titles 標題紙タイトル:日本政治學會年報「政治學」特輯號
ニホン セイジ ガッカイ ネンポウ「セイジガク」トクシュウゴウ
variant titles 背表紙タイトル:日本政治學會年報
ニホン セイジ ガッカイ ネンポウ
variant titles その他のタイトル:年報政治学
ネンポウ セイジガク
variant titles その他のタイトル:日本政治学会年報
ニホン セイジ ガッカイ ネンポウ
variant titles 異なりアクセスタイトル:政治学 : 年報
セイジガク : ネンポウ
note 刊行頻度変更: 年刊 (1953年度 (1953)-2004年度 (2004))→年2回刊 (2005-1 (2005)-)
note 標題紙タイトル: 日本政治學會年報「政治學」特輯號 (1953年度 (1953)-1955年度 (1955))
note 本タイトルの字体変更: 年報政治学 (1957年度 (1957)-)
note 背表紙タイトルの字体変更: 日本政治学会年報 (1957年度 (1957)-2004年度 (2004))
note 責任表示の表記変更: 日本政治学会 (1957年度 (1957)-)
note 英文責任表示: Japanese Political Science Association, Law Faculty of Tokyo University
note 出版者変更: 岩波書店 (1953年度 (1953)-2004年度 (2004))→木鐸社 (2005-1 (2005)-2018-2 (2018))→筑摩書房 (2019-1 (2019)-))
NCID AN10341457
text language code Japanese
frequency of publication code Twice a year
ISSN 05494192
relation bibliography link 吸収前誌:日本政治研究 <>
relation bibliography link 継続前誌 :日本政治學會年報政治學 / 日本政治學會編 <>
author link *日本政治学会||ニホン セイジ ガッカイ <AU00019851>
topics 1953:戦後日本の政治過程
topics 1954:戦後世界政治と米国
topics 1955:大衆デモクラシ-における政治指導
topics 1956:政党・選挙・大衆
topics 1957:国家体制と階級意識
topics 1958:国民代表の神話と現実
topics 1959:対外政策の決定過程
topics 1960:日本の圧力団体
topics 1961:現代世界の開幕
topics 1962:政治学の現代的課題
topics 1963:政治思想にける抵抗と統合
topics 1964:近代革命の再検討
topics 1965:政治意識の理論と調査
topics 1966:西欧世界と社会主義
topics 1967:現代日本の政党と官僚
topics 1968:日本の社会主義
topics 1969:国際緊張緩和の政治過程
topics 1970:現代日本における政治態度の形成と構造
topics 1971:比較政治分析とその方法
topics 1972:「近衛新体制」の研究
topics 1973:危機状況と政治理論
topics 1974:政治参加の理論と現実
topics 1975:日本における西欧政治思想
topics 1976:行動論以後の政治学
topics 1977:55年体制の形成と崩壊
topics 1978:国民国家の形成と政治文化
topics 1979:政治学の基礎概念
topics 1986:第三世界の政治発展
topics 1988:転換期の福祉国家と政治学
topics 1991:戦後国家の形成と経済発展
topics 1992:政治思想史における平和の問題
topics 1997:危機の外交ー70年代
topics 1999:20世紀の政治学
topics 2000:内戦をめぐる政治学的考察
topics 2001:三つのデモクラシ-
topics 2002:20世紀のドイツ政治理論
topics 2003:「性」と政治
topics 2004:オ-ラル・ヒストリ-
topics 2005-1:市民社会における参加と代表
topics 2005-2:市民社会における政策過程と政策情報
topics 2006-1:平等と政治
topics 2006-2:政治学の新潮流
topics 2007-1:戦争と政治学
topics 2007-2:排除と包摂の政治学
topics 2008-1:国家と社会
topics 2008-2:政府間ガバナンスの変容
topics 2009-1:民主政治と政治制度
topics 2009-2:政治における暴力
topics 2010-1:政治行政への信頼と不信
note 分類は,310.5に統一予定